KANAT

Herra-kukko


Herra-kukko on lauman johtaja. Herra Kukko on oikea herrasmies, joka huolehtii ja valvoo kanalaumaansa. Hän antaa kanasten syödä ensin ja odottaa vuoroaan kohteliaan rauhallisesti. Velvollisuutensa, eli aamukiekaisun, Herra Kukko suorittaa tunnollisesti. Muutenkin hän on kova poika kiekumaan ja sulosoinnuista saadaan nauttia läpi päivän. Rodultaan Herra Kukko on kultawyandotte.


Kanaset


Kanaset ovat vähän laiskanlaisia munijoita, ja talvisin he eivät muni ollenkaan (joskaan kanalassa ei polteta valoja). Kanasten herkkuruokaa ovat ruoantähteet. Kesällä myös voikukanlehdet maistuvat kanasille. Kanaset ovat rodultaan kultawyandotteja ja kääpiökultawyandotteja.

Silkkikanaset


Silkkikanaset ovat rodultaan silkkikanoja, joiden ulkomuoto on enemmänkin pörrökarvaisen kuin höyhenisen näköinen. Viidestä tipuina otetuista silkkikanasta, neljä osoittautui kukoksi, ja vain yksi heistä on kana. Silkkikukot ovat kovia poikia kiekumaan, oli vuorokauden aika mikä tahansa (paitsi eivät sentään ihan pimeässä). Kukkokvartetti päästää toisinaan ilmoille suorastaan korviahuumaavan kieunta serenadin.

Kaija K. ja kumppanit


Kaija K. (=Kana) on poikkeuksellinen sosiaalinen kanarouva. Kaija on kana, joka ilmeisesti tahtoisi olla papukaija. Kaija istuskelee mieluusti olkapäällä ja seuraa sieltä tapahtumia niitä väliin kommentoiden omaleimaisella kujertelullaan. Rodultaan Kaija K. on Plymouth Rock. Kaija K:n kumppanit ovat kaksi muuta Plymouth Rock kanarouvaa, joskin huomattavasti arempia kuin Kaija K.

Pikkukanat


Silkkikanasten kanssa samassa aitauksessa asustaa sekalainen joukko pikkukanoja. Nimitys pikkukanat on sen vuoksi, että kanat eivät ole vielä täysikasvuisia. Pikkukanoista kaksi on rodultaan maatiaiskanoja Alhon kantaa, yksi on harmaa Kääpiö-Kochin sekä yksi hauskan töyhtön omaava Paduan.

© 2011-2015  Made by Vesa Koskinenhttp://vesakoskinen.blogspot.com