LAAMAVAELLUS

Laamavaellus tarjoaa rauhoittumishetken keskellä kiireistä arkea. Laaman kanssa maastossa kävellessä pääset hengähtämään Itä-Uusmaalaisen perinnemaiseman äärellä: kumpuilevaa maastoa joenuomineen, viljelysmaita, rauhaisia kyläteitä, reheviä metsiä sekä jääkauden muokkaamia kallioita siirtolohkareineen. Vaihtelevasta maastosta huolimatta reittimme on melko helppokulkuinen.


Vaelluksella koet paluun ihmiskunnan alkujuurille. Vaikka laamat eivät Itä-Uusmaalaiseen perinnemaisemaan kuulukaan, voi laamojen kanssa vaeltaessa kokea ihmisten ja eläinten välisen vuorovaikutuksen. Laamat ovat perusluonteelta hyväntahtoisia ja seurallisia, ja tottumattomankin eläinten käsittelijän on helppo pärjätä laaman kanssa. Jokainen laama on persoonansa ja pyrimme löytämään jokaiselle sopivan sielunkumppanin. Rohkean rempseän Jingo-orhin, tyynen rauhallisen Kim-orhin, sympaattisen Kielo-neidin, tai jonkin muun laamoistamme. Tai halutessaan voi vaellukselle osallistua ilman henkilökohtaista talutettavaa ja vain nauttia laamojen läheisyydestä. Tai vaihtoehtoisesti voi taluttaa laamaa vain osan matkaa.


Vaelluksella osa laamoista pääsee alkuperäiseen toimeensa, kantojuhdiksi. Pakkaamme laamojen kantolaukkuihin kaikki retkellä tarvittavat välineet. Vaellukselle osallistujien on mahdollista pakata myös henkilökohtaisia tavaroitaan laamojen kantolaukkuun, kuten esim. juomapullon tai lisävaatteita.


Vaelluksella taivallamme laamoja taluttaen noin puolitoista tuntia vaihtelevia maastoja pitkin. Vaelluksemme seisahtaa nuotiopaikalle suuren siirtolohkareen kupeeseen. Siellä nuotiopaikan louteessa syömme eväät, paistamme makkarat, keitämme nokipannukahvit, parannamme maailmaa, tai sitten vain istuskelemme ja kuuntelemme luonnon ääniä. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa tyydymme mukana tuotuihin eväisiin . Sopivasti levähdettyämme suuntaamme reittimme kohti lähtöpistettä, laamatallia.

Laamavaelluksen kokonaiskestoaika on 4 - 5 tuntia. Kosteudenpitävät jalkineet, esim. vedenpitävät kengät tai kumisaappaat ovat suositeltavat, samoin pitkät housut, ja muutenkin säänmukainen vaatetus esim. kosteudenpitävä ulkoiluasu. Laamat eivät sateesta piittaa, vaan päinvastoin, jopa pitävät siitä. Vaeltajallekin sade on rauhoittava elementti, kunhan vain varustus on hyvä. Taukopaikan loue toimii sadesuojana eväshetkellä. 


Laamavaelluksen hinta on 80 €/hlö. Hinta sisältää vaelluksen eväineen (voileipiä, makkaraa, nokipannukahvit ja kylmää juotavaa). Hinta maksetaan joko ennakkolaskulla tai paikan päällä käteisellä. Laamavaellusten ajankohdat näet varauskalenterista, joka löytyy osoitteesta www.hutko.fi. Ilmoittautuminen vaellukselle tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen laama@hutko.fi. Minimikoko vaellusryhmälle on kolme henkilöä, ja maksimikoko on 7-10 henkilöä, riippuen siitä kuinka moni haluaa oman vaelluslaamakumppanin. Vaelluksen lähtöpaikka on Hutkon laama- ja eläintilan laamatalli osoitteessa Porrassuontie 23, 07560 Pukkila. Ryhmille vaelluksia järjestetään myös muina aikoina. Vaelluksen jälkeen on mahdollisuus tutustua tilan muihin eläimiin.


Lataa esite tästä: Laamavaellus 2015.pdf

© 2011-2015  Made by Vesa Koskinenhttp://vesakoskinen.blogspot.com